HANNA Instruments Logo
SKU Bl100 Categories ,

pH kontroler i dozirna pumpa - BL100

Sve cijene su bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno.

za kontrolu bazenskih i SPA voda

BL100 pH kontroler i pumpa za doziranje, je sustav dizajniran za održavanje pH vrijednosti bazenskih i SPA voda. Obično je klor, tekuć ili čvrst, alkalan i povećati će pH vode u koju se dodaje. Kako se pH povećava iznad pH 7,4, povećava se i koncentracija oblika klora poznatog kao hipokloritni ioni (OCl–). Ovaj oblik klora je 100 puta manje efikasan u uništavanju bakterija u usporedbi s drugim oblikom klora, poznatim kao hipokloritna kiselina (HOCl). Iz tog razloga je važno održavati pravilan nivo pH, kako bi se osiguralo da je jači oblik klora u vidu hipokloritne kiseline dostupan za dezinfekciju. BL100 je razvijen kao pristupačno rješenje za potrošača za održavanje idealnog pH u svakom trenutku. Jednostavno ubacite sondu i ventil za ubrizgavanje u liniju sa recirkulacijskom pumpom i omogućite doziranje kemikalije.

BL100 je dostupan u više konfiguracija, uključujući opciju uređaja i sonde, komplet za linijsko montiranje i kompletan paket koji uključuje zaobilaznu petlju (bypass loop) i protočnu ćeliju postavljenu na ploču. Komplet za linijske i protočne ćelije uključuje aspiracijsku cijev sa filterom i dozirnu cijev sa ventilom za ubrizgavanje.

Kupujte sada s povjerenjem

Zatražite ponudu

Clear

Zatražite ponudu

Ovaj se proizvod ne može kupiti na mreži. Ispunite obrazac kako biste dobili ponudu, hvala.

peristaltička pumpa

Peristaltička dozirna pumpa
BL100 posjeduje ugrađenu snažnu peristaltičku pumpu za kemijsko doziranje koja koristi koračni motor koji nema zupčanike ili četkice koje bi se istrošile. Ovakav dizajn omogućuje dug životni vijek sa malo održavanja.

Podesivi protok
Protok se može podesiti između 0.5 i 3.5L/h. Veće vodene površine zahtijevaju doziranje više kemijskih supstanci u jedinici vremena nego manja. Podesivi protok, poput proporcionalnog, omogućava bolju kontrolu u održavanju željene zadane vrijednosti. Na primjer, kontroler je programiran da ima podešenu točku

na pH 7.40 sa 1.00 pH proporcionalnim opsegom i protokom od 1.0 L/h. Svako očitavanje iznad pH 8,4 prouzrokovati će da doziranje kiseline bude 1 L / h. Ako je očitanje pH 7,90, što je 1/2 opsega, pumpa za doziranje će raditi sa pola brzine ili isporučiti 0,5 L / h kemikalije. Što je očitavanje bliže postavljenoj točki, duže je potrebno da pumpa završi jednu rotaciju. To omogućava vrlo finu kontrolu željene pH vrijednosti.

Podesivi alarmni sistem

Hanna kontroleri omogućavaju korisnicima da omoguće ili onemoguće alarme niskog i visokog nivoa pH. Kada se aktivira alarm, sva doziranja će prestati. Radi dodatne sigurnosti, alarmni sistem nudi i zaštitu od predoziranja, ukoliko podešena vrijednost ne bude ispravljena u okviru programiranog vremenskog intervala, uređaj će prijeći u status alarma.

Ulaz za brzo povezivanje sonde
Brzi DIN priključak stvara vodonepropusnu vezu sa uređajem što ga čini idealnim za smanjenje problema sa električnim šumovima zbog veze koju uzrokuju vlažna okruženja.

Automatska proporcionalna kontrola pumpe
Peristaltička pumpa za doziranje može se kontrolirati jednostavnim uključivanjem / isključivanjem ili naprednijom proporcionalnom kontrolom što pomaže u sprečavanju prekoračenja postavljene točke. Kada koristite proporcionalnu kontrolu, na protok koji je programiran, utjecati će proporcionalni opseg koji se koristi. Što je očitavanje bliže postavljenoj točki, duže je potrebno da peristaltička pumpa završi jedan krug. Ako je očitanje izvan proporcionalnog opsega, tada je potrebno vrijeme da se izvrši jedan krug na osnovi programiranog protoka.

Nivo rezervoara kiseline/Ulaz za prekidač protoka
BL100 omogućava povezivanje sa opcionim regulatorom nivoa ili prekidačem protoka. Ovaj ulaz se može koristiti za deaktiviranje pumpe za doziranje kada u rezervoaru nije ostalo kemikalija ili nema protoka zbog isključenja pumpe.

LCD u boji
BL100 posjeduje višebojni LCD koji omogućava brzi način uvida u status kontrolera bazena. Ako je u upravljačkom načinu rada i radi kako je planirano, zaslon će biti zelene boje. Ako kontrola nije omogućena, ekran će biti svijetlo zelene boje; dok u stanju alarma ekran treperi crveno.

Specifikacije Ime Detalji
SKU BL100
pH opseg 0.00 do 14.00 pH
pH Rezolucija 0.01 pH
pH točnost (@25°C/77°F) ±0.10 pH
Temperaturni opseg -5.0 do 105°C (23.0 do 221.0°F)
Temperaturna rezolucija 0.1°C (0.1°F)
Temperaturna točnost (@25°C/77°F) ±0.5°C (±0.9°F)
Temperaturna kompenzacija automatska
Kalibracija korisnička kalibracija: automatska, u jednoj ili 2 točke sa setom pufera (4.01, 7.01, 10.01 pH)
Procesna kalibracija: jedna točka, podesiva (± 0.50 pH oko izmjerenog pH)
Kontrola pumpe podesivi protok (0.5 do 3.5 L / h; 0.13 do 0.92 G/h)
ručna kontrola
Alarmi alarmi za visoke/niske vrijednosti sa opcijom paljenja/gašenja alarma
pokrenut nakon 5 sek. ako kontroler bilježi skup uzastopnih očitanja iznad / ispod nivoa praga sa opcijom uključivanja / isključivanja
zaštita prekoračenja (1 do 180 min. ili isključena)
intuitivni alarmni sistem koji koristi crveno, svijetlo zeleno i zeleno pozadinsko osvetljenje
Ulaz za vanjske događaje ulaz za regulator nivoa ili prekidač protoka za onemogućavanje pumpe za doziranje u slučaju da nema kemikalija kada se koristi regulator nivoa ili nema protoka kada se koristi prekidač protoka – galvanski izoliran
Izlaz za alarmni relej SPDT 2.5A / 230 VAC
Napajanje 100—240 VAC, 50/60 Hz
Potrošnja 15 VA
Kućište montažno (na zid), ugrađena pumpa, IP65 standard zaštite
Okruženje 0-50°C (32-122°F), max. 95% RH ne kondenzujući
Dimenzije 90 x 142 x 80 mm (3.5 x 5.6 x 1.8”)
Težina 910 g (32 oz.)
Informacije o isporuci BL100-00 se isporučuje sa sondom HI10053 za pH / temperaturu, puferima 4,01 pH, 20 ml (3), puferskim otopinama 7,01 pH, 20 ml (3), kablom za napajanje, uputama za upotrebu i certifikatima kvalitete za instrument i sondu.
BL100-10 (sa linijskim kompletom za ugradnju) se isporučuje sa BL100 kontrolerom, HI10053 sondom za pH / temperaturu, filterom za aspiraciju regulatora bazena, injektorom, navojem 1/2 “, sedlom za cijevi Ø 50 mm (2), PVC-om za aspiraciju epruveta (fleksibilna) (5 m), PE cijev za ubrizgavanje (čvrsta) (5 m), ventili (2), puferska otopina 4,01 pH, 20 ml (3), pufer 7,0 pH , 20 ml (3), priključak za napajanje, uputstvo za upotrebu i potvrde kvalitete za instrument i sondu.
BL100-20 (sa kompletom za protočnu ćeliju) se isporučuje sa BL100 kontrolerom, HI10053 sondom za pH / temperaturu, protočnom ćelijom za BL100 / BL101, sklopom montažne ploče za BL100 / BL101, filterom za aspiraciju regulatora bazena, injektorom regulatora bazena, 1/2 ”Navoj, sedlo za cijevi Ø 50 mm (3), PVC cijev za aspiraciju (fleksibilna) (5 m), dovodna cev za ubrizgavanje PE (čvrsta) (15 m), adapter za cijevi 1/2” – 6 mm sa rakordom (2) , ventili (2), pufer 4,0 pH, 20 mL (3), pufer 7,0 pH , 20 mL (3), kabel za napajanje, upute za upotrebu i certifikati kvalitete za instrument i sondu.
Preporučena sonda HI10053 digitalna pH/temperaturna sonda sa brzim DIN priključkom – galvanski izolirana.

Dodatne informacije

Additional information

Industrija

Parametar

Mounting kit

In-line pribor za ugradnju, Set za ugradnju protočne ćelije

Zatražite ponudu

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Ne možete pronaći ono što trebate?

U našem katalogu imamo preko 3000 proizvoda. Registrirajte se sada i preuzmite katalog ili nas kontaktirajte i provjerite možemo li vam pomoći.

Login

Login to your account or create one right now to access to our exclusive content.

Prijava

Prijavite se na svoj račun ili ga kreirajte odmah kako biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.