HANNA Instruments Logo
SKU HI96814 Kategorija

Digitalni refraktometar za mjerenje šećera u vinu HI96814

Sve cijene su bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno.

Pet instrumenata za analizu vina

Hanna nudi pet vinskih refraktometara kako bi udovoljilo različitim zahtjevima u vinskoj industriji. Digitalni refraktometri za vina HI96811, HI96812, HI96813, HI96814 i HI96816 su robusni, lagani i vodootporni za mjerenja u laboratoriju ili na terenu.

Kupujte sada s povjerenjem

kn 1.485,00

10 in stock

Zatražite ponudu

Ovaj se proizvod ne može kupiti na mreži. Ispunite obrazac kako biste dobili ponudu, hvala.

Opisi instrumenata

HI96811, HI96813 i HI96814 pretvaraju indeks loma u uzorku u koncentraciju saharoze u jedinicama masenih postotaka,% Brix (također se naziva °Brix). Korištena konverzija temelji se na knjizi metoda ICUMSA (Međunarodna komisija za jedinstvene metode analize šećera). Budući da je najveći dio šećera u soku od grožđa fruktoza i glukoza, a ne saharoza, ta se rečenica ponekad naziva i “Prividni Brix”.

Uz% Brix, HI96814 uključuje dvije druge ljestvice koje se koriste u vinskoj industriji:

°Oechsle i °KMW.

°Oechsle (°Oe) se uglavnom koristi u njemačkoj, švicarskoj i luksemburškoj industriji vina za mjerenje sadržaja šećera u moštu. Ljestvica °Oe temelji se na specifičnoj težini pri 20°C (S.G. (20/20)) i prve su tri znamenke nakon decimalne točke. Jedna °Oe je otprilike jednaka 0,2%

°Oe = [(S. G. (20/20)) – 1] x 1000

°Klosterneuburger Mostwaage (°KMW) koristi se u Austriji za mjerenje sadržaja šećera u moštu. °KMW je s °Oe srodna sljedećom jednadžbom:

°Oe = °KMW x [(0,022 x °KMW) + 4,54]

1°KMW otprilike je jednak 1% Brixu ili 5 °Oe. °KMW je također poznat i kao °Babo.
“Potencijalni” ili “vjerojatni” alkohol je procjena sadržaja alkohola (% vol / vol)
u gotovom vinu na temelju pretvaranja šećera u alkohol. Ta pretvorba ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su vrsta grožđa, zrelost grožđa, regija uzgoja i učinkovitost fermentacije kvasca i temperatura.

Specifikacije

Sadržaj šećera

Raspon

0 do 50% Brix;
0 do 230°Oechsle;
0 do 42°KMW

Rezolucija

0,1% Brix;
1°Oechsle
0,1°KMW

Točnost

±0,2% Brix;
1°Oechsle
±0,2°KMW

Temperatura

Raspon

0 do 80°C (32 do 176°F)

Rezolucija

0,1°C (0.1°F)

Točnost

±0,3 °C (±0,5 °F)

Temperaturna kompenzacija

automatski između 10 i 40 ° C (50 do 104 ° F)

Dodatne specifikacije

Minimalni volumen uzorka

100 μL (da potpuno prekriju prizmu )

Ćelija za uzorkovanje

Prsten od nehrđajućeg čelika i kristalna prizma

Vrijeme mjerenja

otprilike 1,5 sekundi

Vrsta baterije

9V / otprilike 5000 čitanja

Automatsko isključivanje

nakon tri minute neaktivnosti

Izvor svjetlosti refraktometra

žuti LED

Dimenzije

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)

Težina

420 g (14.8 oz.)

Informacije o naručivanju

HI96814 isporučuje se s baterijom i uputama za uporabu

Dodatne informacije

Additional information

Industrija

Parametar

Zatražite ponudu

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Ne možete pronaći ono što trebate?

U našem katalogu imamo preko 3000 proizvoda. Registrirajte se sada i preuzmite katalog ili nas kontaktirajte i provjerite možemo li vam pomoći.

Login

Login to your account or create one right now to access to our exclusive content.

Prijava

Prijavite se na svoj račun ili ga kreirajte odmah kako biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.