Digitalni ocjenjivač za javorov sirup - HI759
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 77,00 EUR (580,16 kn)
Detalji
Sezona proizvodnje javorovog sirupa proteže se nekoliko mjeseci između zime i proljeća svake godine. Kako dani postaju topliji, a noći ostaju ispod smrzavanja, sok s javorovih stabala počinje teći i započinje tapkanje. Na početku proizvodne sezone sok proizvodi lakši, slađi sirup koji se sastoji od saharoze kao glavnog sadržaja šećera. Kako sezona napreduje i temperature rastu, mikroorganizmi rastu i koloniziraju sok dok se sakuplja. Ove bakterije, iako nisu štetne, pretvaraju dio prisutne saharoze u invertni šećer, glukozu i fruktozu. Razina invertnih šećera u soku, kao i kemijski procesi koji se događaju tijekom vrenja odgovorni su za stvaranje tamnijeg i jačeg aromatiziranog sirupa.
HI759 digitalni ocjenjivač za javorov sirup ručni je kolorimetar dizajniran za brzo i precizno određivanje javorovog sirupa stupnja A. HI759 dizajniran je kao točnija alternativa privremenim i stalnim vizualnim setovima za ocjenjivanje, pružajući brze i točne rezultate u četiri jednostavna koraka.
Prvi korak - Dodajte uzorak u uključenim kivetama.
Drugi korak - Umetnite referentnu kivetu glicerola, zatvorite poklopac i pritisnite gumb za nulu.
Treći korak - Uklonite referentnu kivetu glicerola i zamijenite je kivetom s uzorkom.
Četvrti korak - Zatvorite poklopac i pritisnite gumb. Očitanje će se izvršiti automatski, a rezultati prikazani u postotku propusnosti svjetlosti.
Ovaj digitalni ocjenjivač za javorov sirup mjeri propusnost svjetla sirupa i izravno prikazuje postotak rezultata na velikom LCD zaslonu koji se lako čita. Na stražnjoj strani mjerača nalazi se tablica koja referencira postotak propusnosti svjetla na ocjenu. Eliminirajući subjektivnost ocjenjivanja prema oku i potencijal za pogrešno označavanje, ocjenjivanje s HI759 je jednostavno.
Značajke na prvi pogled:
- Jednostavniji za upotrebu i precizniji od kompleta za vizualno ocjenjivanje
- Mala veličina, velika pogodnost
- Idealno za proizvođače i pakere javorovog sirupa
Specifikacije
Boja, Javorov sirup |
|
Raspon |
0 do 100% propusnost |
Rezolucija |
1% propusnosti |
Točnost |
± 4% propusnost |
Metoda |
prilagodba USDA standarda javorovog sirupa. |
Dodatne specifikacije |
|
Vrsta baterije |
1.5V AAA / 10.000 sati neprekidne uporabe |
Radni uvjeti
|
0 do 50°C (32 to 122°F); RH maks 95% nekondenzirajuće |
Automatsko isključivanje |
nakon deset minuta neuporabe |
Izvor svjetlosti fotometra / kolorimetra |
LED @ 610 nm |
Fotometar/Kolorimetar detektor svjetlosti |
silikonska fotoćelija |
Dimenzije |
154 x 63 x 30 mm (6.1 x 2.5 x 1.2”) |
Težina |
196 g (6.91 oz.) |
Informacije o naručivanju |
HI759 Checker® se isporučuje sa (3) kivetama za uzorke s poklopcima, zapečaćenom referentnom kivetom glicerola, (3) čašama od plastike, baterijom, uputama i brzi vodič. |