HANNA Instruments Logo

Kontrola kvalitete piva – Wachusett Brewing Company koristi Hanna Instruments

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
 

Wachusett Brewing company oslanja se na HANNA instruments opremu kroz cijeli proces proizvodnje piva i cidera. kako bi se osigurala kvaliteta piva i cidera baš svaki put.

U kompaniji Wachusett Brewing Company, kvaliteta piva je u srcu poslovanja i doprinosi uspjehu prethodnih 25 godina. Wachusett, smješten u Westminster-u, MA, ponosi se time što ima jedan od najboljih QA/QC laboratorija u industriji zanatskog piva. Šetajući njihovom pivovarom pronaći ćete jednu vrlo impresivnu QA/QC instrumentalizaciju za provjeru kvalitete. Zahtjevi i standardi kvalitete zahtjevaju pouzdane i točne instrumente. Uz pomoć Hanna Instruments, Wachusett Brewing Company je u mogućnosti osigurati praćenje svih točaka kontrole kvalitete koje se mjere i prate redovito tokom čitavog procesa proizvodnje piva.

Pivovara s drevnom poviješću

Kompanija Wachusett Brewing osnovana je 1994. godine od strane tri kolege i prije svega prijatelja sa Masachusetts koledža koji su razvili veliko poštovanje prema zanatskom pivu tokom svojih biciklističkih, rafting i planinarskih avantura širom Nove Engleske. Naoružani stavom „možemo to“, trojica prijatelja su odustali od karijere u inženjerstvu i biologiji i odlučili ustrajati u svojoj strasti izrade sjajnog piva. Danas je Wachusett postao jedna od najvećih pivovara na sjeveroistoku zemlje sa raznovrsnim i nagrađivanim porfolijem piva i cidera.

Kvaliteta je integralni dio procesa Wachusett pivovare

Za Wachusett Brewing Company, naglasak je uvijek na standardima kvalitete kako bi se proizvelo ukusno i konzistentno pivo da zadovolje najrazličitije potrebe kupaca. Da bi održali i regulirali zahtjeve za kvalitetom piva, kompaniji Wachusett Brewing potrebni su analitički instrumenti koji su jednostavni za upotrebu, pouzdani i što je najvažnije, točni.

Sa raznovrsnim portfolijem piva, pa čak i ulaskom u svijet cidera, pivovari je bila potrebna instrumentacija za testiranje i tokom samog procesa izrade piva i cidera. Tako dolazi do suradnje Wachusett i HANNA instruments. Tim za kontrolu kvalitete u Wachusettu svakodnevno koristi razne Hanna znanstvene analitičke instrumente kako bi testirao različite parametre tokom proizvodnje piva i cidera. Konkretno, Wachusett se često oslanja na mjerač mutnoće (HI847492) i prijenosni mjerač otopljenog kisika (HI98193),
baš kao i na mini titrator za sumpor dioksid (HI84500) koji je neizostavan alat u proizvodnji cidera.

Tim za kontrolu kvalitete Wachusett pivare. (Lijevo) Cullen Dwyer,manager kvalitete & (desno) Valerie Brock, direktor proizvodnje.

Hanna Instruments turbidimetar je idealan za IPA-e

Wachusett Brewing Company proizvodi niz lagera i ale-ova, ali IPA također. Uz pomoću Hanna Instruments turbidimetra (HI847492), Wachusett je uspio precizno izmjeriti količinu mutnoće prisutne u njihovim IPA-ima.

Cullen Dwyer, manager za kvalitetu u kompaniji Wachusett Brewing, dalje objašnjava da je kompanija ušla u „utrku“ za sve popularnijom „New England IPA-om“. Jedna od odlika New England IPA-e je veoma velika mutnoća i neki ljudi će reći: “Oh, pa je li neophodna tolika mutnoća”, ali je to je prepoznatljiva komponenta ovog piva. Ljudi očekuju da će svaki put biti isto. I zato je turbidimetar HANNA instruments ono nam je bilo vrlo važan dio opreme za pravilno postavljanje standarda mutnoće. Dwyer dodaje: „Mutnoća nije subjektivna stvar… Nije dovoljno da nalijete pivo u čašu i kažete je li dovoljno mutno.

Mi smo zapravo stvorili standard, koji je postao dio recepta kojeg se pridržavamo. “

Hanna ima velik izbor raznih instrumenata i moguće je pdabrati baš ono što vam je potrebno za određenu aplikaciju. Mislim da je nešto što je sjajno u vezi s Hanna instrumentima da su tako jednostavni za upotrebu i fantastične vrijednosti samo za kvalitetu informacija koje dobivate od njih, to je jednostavan izbor!

Cullen Dwyer,Quality Manager at Wachusett Brewing Company

Mjerač zamućenosti Hanna Instruments omogućio je timu za kvalitetu u Wachusettu da točno izmjeri nivo zamućenja u svojim IPA-ima, eliminirajući potrebu odokativne procjene. To je doprinjelo točnijim mjerenjima tokom procesa analize piva i pomoglo je Wachusettu održati dosljednost krajnjeg proizvoda za distribuciju. Hanna turbidimetar je sada neizostavni dio opreme koji se koristi u procesu prozvodnje IPA-e. Kao rezultat primjene HANNA turbidimetra za mutnoću piva, kompanija Wachusett sada koristi standard mutnoće koji im je omogućio stjecanje konkurentske prednosti na tržištu piva.

Hanna Instruments Vodootporni prijenosni mjerač otoljenog kisika igra važnu ulogu u procesu proizvodnje.

Mjerenje otopljenog kisika tokom procesa pripreme je neophodno da bi se proizveo kvalitetan proizvod. Koristeći mjerač otopljenog kisika kompanije Hanna Instruments (HI98193), Wachusett Brewing Company bila je u mogućnosti nadgledati otopljeni kisik u različitim fazama i dodirnim točkama tokom procesa pripreme. Za Wachusett Quality Team bilo je važno da ima metar koji je prenosiv, jednostavan za upotrebu i da ima dio opreme koji bi mogao prikupiti precizna očitanja DO u širokom rasponu.

Cullen Dwyer, Quality Manager u Wachusett Brewing Company, nastavlja objašnjavati: „Također imamo Hanna ručni mjerač otopljenog kisika. Održavanje nivoa otopljenog kisika u ambalažiranom pivu važno je za rok trajanja. Prije fermentacije, važno je da pivo zaista ima kisik, jer mu je kvasac potreban za rast. Otkrili smo da je ručni metar Hanna zaista najbolje rješenje za to. Jednostavnost upotrebe i svestranost, fleksibilnost. Nismo željeli in-line instrument koji će biti fiksiran na jednoj lokaciji. Željeli smo nešto što bismo mogli premještati duž pivovare ili ako odemo do laboratorija, izvadimo u samoj proizvodnji, instrument koji je robustan, vodootporan, a istovremeno pouzdan sa mjerenjima u širokom opegu. “
Kao rezultat toga, Hanna mjerač otopljenog kisika postao je važan dio procesa proizvodnje piva Wachusett Brewing Company, osiguravajući da su standardi kvalitete poštovani od samog početka, pa sve do finalnog proizvoda.

Wachusett Brewing Company kreće u pothvat s ciderima pomoću Hanna Instruments’ Sumpor Dioksid Mini Titratora.

Kontrola nivoa sumpor dioksida je kritična tokom procesa proizvodnje cidera. Hanna Instruments mini titrator za određivanje sumpor dioksida (HI84500) omogućio je Wachusett-u da na kraju fermentacije lako odredi koncentracije sumpor dioksida koji je prisutan u njihovim ciderima kako bi se osiguralo održanje kvalitete i konzistentnosti cidera.

Na pitanje da objasni iskustvo Wachusetta sa mini titarom za određivanje SO2 Hanna Instruments, Valerie Brock, direktorica proizvodnje Wachusett, kaže: „Proizvodnja cidera za nas je nova i zato je važna komponenta procesa upravo određivanje sumpor dioksida u cideru na kraju fermentacije kako bi se utvrdilo koliko sumpor dioksida treba dodati za stabilnost proizvoda i antimikrobne efekte prije nego što ga zapakiramo. I pomislila sam Woow, ne želim stalno standardizirati otopinu joda i želim nešto što je zaista ponovljivo i točno što me je i dovelo do vas i vašeg Mini Titratora za SO2. Odlični su, veoma su jednostavni za upotrebu, a rezultati ponovljivi. To mi omogućava da imam pouzdane vrijednosti tokom vrlo kratkog vremenskog okvira. “

Hanna Instruments SO2 Mini Titrator je neizostavan alat za Wachusett Brewing Company tokom procesa izrade cidera. Osigurava da proizvedeni cider bude u skladu sa federalnim propisima, a SO2 Mini Titrator također pomaže kompaniji da kontrolira sulfite tokom proizvodnje cidera.
Hanna SO2 Mini Titrator osigurao je Wachusett Brewing Company bezbrižnost i samouvjerenost koja im je bila potrebna tijekom procesa proizvodnje cidera, što je za pivovaru sasvim novo.

Savršena kombinacija: Hanna’s Quality Instruments pomogli su Wachusett Brewing Company postići standarde kvalitete piva i cidera.

Kvaliteta je sinonim za Wachusett Brewing Company i sastavni je dio procesa proizvodnje cidera. Moraju se poštovati različiti standardi kvalitete i redovno se testirati određeni parametri. Wachusett se oslanja na raznovrsnu opremu kompanije Hanna Instruments kako bi osigurao da pivo ili cider koje proizvode ispunjavaju zahtjeve kvaliteta i bit će spremni za konačnu distribuciju.

Bez obzira da li Wachusett koristi Hanna turbidimetar za testiranje nivoa mutnoće u IPA-i ili se oslanjaju na Hanna mjerač otopljenog kisika za testiranje piva u određenim točkama postupka kuhanja, njihov jedini zahtjev je kvaliteta. Čak i kad je Wachusett započeo istraživanje novog poslovnog podhvata i proširio svoj impresivni portfolio uključujući i cider, koristili su Hanna mini titrator za određivanje sumpor dioksida. Kao što kaže Cullen Dwyer, manager za kvalitetu u kompaniji Wachusett Brewing, „Hanna ima ogroman broj instrumenata i možete lako odabrati upravo ono što je baš potrebno za vašu primjenu. Mislim da nešto što je sjajno u vezi sa Hanna Instruments je da su oni tako jednostavni za upotrebu i da je uz tako fantastične rezultate koje daju, HANNA instruments proizvodi predstavljaju lak izbor. “

Kao i u Wachusett Brewing Company, Hanna Instruments’ također cijeni kvalitetu i ponosi se što će svojim kupcima pružiti najbolje znanstvene analitičke instrumente za testiranje. Tako nastaju pravi tandemi – kompanija koja cijeni kvalitetu i pouzdana analitička instrumentalizacija koja omogućava tu kvalitetu! HANNA instruments se raduje daljnjoj uspješnoj suradnji sa kompanijom Wachusett u godinama koje predstoje.

Neka ideja?

Pregledajte ostale postove

Prijava

Prijavite se na svoj račun ili ga kreirajte odmah kako biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.