Digitalni refraktometar za% fruktozu analizom težine - HI96802
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 253,00 EUR (1.906,23 kn)
Digitalni refraktometar fruktoze HI96802 pretvara indeks loma u uzorku hrane u masu fruktoze %. Ta se pretvorba temelji na tablicama pronađenim u ICUMSA knjizi, metoda (Međunarodna komisija za jedinstvene metode analize šećera) koja dokumentira promjene indeksa loma s temperaturom za postotak masene otopine fruktoze. HI96802 idealan je za analizu voća, energetskih pića, pudinga, sojinog mlijeka, sokova, marmelade, marmelade, meda, juha, žele, tofua i začina. HI96802 jednostavan je alat za mjerenje šećera u uzorcima hrane na terenu ili u laboratoriju.
- Dizajniran za analizu šećera u hrani
- Algoritmi za kompenzaciju temperature temeljeni na otopini fruktoze
- 0 do 85% fruktoze prema rasponu težine s točnošću od ± 0,2%
Izrada standardne % fruktozne otopine
Da biste napravili otopinu s fruktozom, slijedite postupak u nastavku:
- Stavite posudu (poput staklene bočice ili boca s kapalicom na koji je poklopac) na analitičku vagu.
- Tarirajte.
- Izvažite X grama fruktoze visoke čistoće (CAS br #: 57-48-7) izravno u čašu
- U čašu dodajte destiliranu ili deioniziranu vodu, tako da je ukupna težina otopine 100g.
- Napomena: Otopine iznad 65% možda je potrebno intenzivno miješati ili protresti i zagrijati u vodenoj kupelji do otprilike 40°C (104°F). Uklonite otopinu kada se fruktoza otopi i ostavite da se ohladi prije upotrebe.
Indeks loma
HI96802 vrši mjerenja na temelju indeksa loma uzorka. Indeks loma je mjerenje kako se svjetlost ponaša dok prolazi kroz uzorak. Ovisno o sastavu uzorka, svjetlost će se lomiti i različito reflektirati. Mjereći ovu aktivnost linearnim senzorom slike, indeks loma uzorka može se procijeniti i koristiti za određivanje njegovih fizičkih svojstava, kao što su koncentracija i gustoća. Pored senzora linearne slike, HI96802 koristi LED svjetlo, prizmu i leće za omogućavanje mjerenja.
Odstupanja u temperaturi utjecati će na gustoću otopine na osnovi prisutnog spoja. U digitalnoj refraktometriji upotreba kompenzacije temperature je nužna za točne rezultate. HI96801 sadrži ugrađeni senzor temperature i programira se algoritamom kompenzacije temperature u skladu s ICUMSA metodom za postotak masene otopine saharoze.
Značajke na prvi pogled:
Kalibracija u jednoj točki
- Kalibrirajte destiliranom ili deioniziranom vodom
Mali volumen uzorka
- Veličina uzorka može biti 2 kapljica (100 μl)
Automatska kompenzacija temperature (ATC)
- Uzorci se automatski kompenziraju za varijacije u temperaturi
Brzi, točni rezultati
- Očitavanja se prikazuju za otprilike 1,5 sekundi
Dvostruki LCD
- Dvorazinski LCD istovremeno prikazuje mjerenje i očitanje temperature
- Posuda za uzorke od nehrđajućeg čelika
Jednostavno za čišćenje i otporno na koroziju - Indikator baterije
Prikaz razine baterije pri pokretanju i indikator slabe baterije - Automatsko isključivanje
Da bi se očuvao vijek trajanja baterije, mjerač se automatski isključuje nakon tri minute neupotrebe - Posuda za uzorke od nehrđajućeg čelika
Jednostavno za čišćenje i otporno na koroziju - IP65 zaštita od vode
Vodootporno ABS plastično kućište dizajnirano za izvedbu u laboratorijskim i terenskim uvjetima.
Specifikacije
Specifikacije
Sadržaj šećera Raspon |
0 do 85% Brix (% w/w invertnog šećera) |
Rezolucija |
0,1% Brix mase |
Točnost |
± 0,2% Brix mase |
Temperatura Raspon |
0 do 80°C (32 do 176°F) |
Rezolucija |
0.1°C (0.1°F) |
Točnost |
±0.3 °C (±0.5 °F) |
Temperaturna kompenzacija |
automatski između 10 i 40 ° C (50 do 104 ° F) |
Minimalni volumen uzorka |
100 μL (da potpuno prekriju prizmu ) |
Ćelija za uzorkovanje |
Prsten od nehrđajućeg čelika i kristalna prizma |
Vrijeme mjerenja |
otprilike 1,5 sekundi |
Vrsta baterije |
9V / otprilike 5000 čitanja |
Automatsko isključivanje |
nakon tri minute neaktivnosti |
Izvor svjetlosti refraktometra |
žuti LED |
Dimenzije |
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”) |
Težina |
420 g (14.8 oz.) |
Informacije o naručivanju |
HI96802 isporučuje se s baterijom i uputama za uporabu |