+385 (0) 1 2446 721 info@hannainst.hr

Kontrola temperature

Kontorola temperature opskrbnog lanca ili hladnjače, odnosi se na skladištenje i distribuciju proizvoda koji moraju kontinuirano biti na niskim temperaturama. Takvi proizvodi, uključujući svježe proizvode, smrznutu hranu, biljke, kemikalije i lijekove, nazivaju se hladnim teretom. Tijekom utovara, istovara i prijevoza teret treba održavati na konstantnoj temperaturi. Hladnjak i zamrzivač u kamionu odgovorni su za održavanje tih temperatura. Temperature se razlikuju ovisno o proizvodu koji se transportira. Za smrznutu hranu, temperatura hladnjače obično se održava na -18 ° C (0 ° F); za lijekove temperatura se obično održava između 2 i 8 ° C, (35 i 46 ° F). Odgovornost kamiona bitna je za javnu sigurnost zdravlja i održavanje roka trajanja proizvoda.

Dataloger HI141CH

Hanna Instruments predlaže HI141CH vodootporni dataloger s HI141001 infracrveni odašiljač i HI141000 Windows kompatibilan softver za praćenje temperatur. Model HI141CH je poželjan jer ima LCD zaslon i interni senzor koji se koristi za praćenje mjerenja temperature okoline u rasponu od -20.0 do 70.0ºC (-40.0 do 158.0ºF).

Transportna tvrtka je također bila u mogućnosti zadovoljiti CCQI standarde u velikoj mjeri zbog bilježenja i pohrane podataka do 16.000 uzoraka po kanalu tijekom njihova procesa isporuke. Dataloger je programiran za snimanje temperature svakih 5 minuta. HI141CH može se programirati da mjeri svaku sekundu tijekom 24-satnog intervala. Tvrtka koristi magnetnu start tipku kada se dataloger stavi na pošiljku. Uz to, mogli su se programirati na više jedinica u isto vrijeme. Jednostavnim pritiskom na start tipku dataloger se može aktivirati za početak mjerenja. HI141CH također ima kuku da se dataloger učvrstiti na zid kamiona, kao i sigurnosne lozinke kao opciju kako bi se osiguralo da svi prikupljeni podaci ne mogu biti mijenjani. Kako HI141CH ima točnost od ± 0,4 ° C, korisnici su sigurni u svoja temperaturna očitanja i shvatili su znatnu vrijednost da HI141CH dataloger dodala da njihovo poslovanje